Home NEWS

NEWS

Namari & Kobai

door Ramona

Twee nieuwe Aziatische dames! Ik heb zo veel mooie reacties ontvangen op de vorige twee, Misaki en Inori, dat ik besloten heb om er een serie van vier van te maken. En aangezien de andere twee bijna uitverkocht zijn, introduceer ik nu deze twee nieuwe kunstwerken!

Deze dames zullen vanaf volgende week beschikbaar zijn bij Galerie Ptah Kunstadvies in Venlo en bij Galerie Rembrandt Modern Art in Eindhoven.

Namari en Kobai zijn fine art kunstwerken op leertextuur, verfraaid met bladgouden details en gepresenteerd in een mooie zwarte baklijst.

Deze werken worden uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 20 exemplaren per kunstwerk, elk voorzien van een genummerd en gesigneerd certificaat.

Meer informatie over deze kunstwerken vind je hier.

Venlo, 20-04-2024
Ramona Nieuwenhuisen Namari

Pavone

door Ramona

Voor in de prachtige bar Ello bij Van der Valk in Venlo mocht ik dit kunstwerk Pavone (Pauw in het Italiaans) maken en leveren. Toen ik het interieur zag en hoe alles zo perfect op elkaar is afgestemd, wilde ik een kunstwerk maken dat echt in het design zou blenden. Zo veel zelfs, dat het dessin van het behang als het ware doorloopt in het kunstwerk! Het mooie behang was de inspiratie voor de pauw, ik zag in de vorm pauwenveren in en wist meteen dat dit het ging worden. Maar… dan wel écht eens iets heel anders. Rond, op een velvet stof, geborduurde details van gouddraad en in een gouden lijst. ✨

Het ontwerp van de pauw was klaar en toen begon de zoektocht naar de juiste materialen, en het is gelukt! Sinds deze week hangt dit werk in de prachtige bar, op werkelijk een fantastische plek!

Van der Valk Hotel Venlo, bedankt voor weer een hele mooie opdracht en jullie vertrouwen!

Venlo, 17-04-2024

 

 

Ramona Nieuwenhuisen - Van der Valk - PavoneRamona Nieuwenhuisen - Van der Valk - Pavone

Interview voor Navenant Magazine

door Ramona

Onlangs ben ik geïnterviewd voor de nieuwste editie van Navenant Magazine! Het lifestyle magazine voor Nederlands- en Belgisch Limburg.

Dank voor het leuke artikel Navenant Magazine en voor de mooie foto’s Raoul Limpens en MOODZ fotografie.
En zo leuk, samen met ons fotomodel Teddy op de foto!

Het magazine is nu verkrijgbaar in de winkel. Het interview lees je hier: Ramona Nieuwenhuisen Navenant 2024

Venlo, 7 maart 2024

Ramona Nieuwenhuisen Navenant Magazine Ramona Nieuwenhuisen Navenant Magazine

Ramona Nieuwenhuisen Navenant Magazine

Eíndelijk mag iedereen het weten! Een geweldig project waar ik in het diepste geheim aan gewerkt heb, maar het is zó fijn om het nu met iedereen te kunnen delen! Wat een prachtige opdracht ontving ik afgelopen september van de Provincie Limburg, De Limburger en de Sjeng Kraft Kompanei. Zij vroegen mij of ik het kunstwerk wilde maken voor de ‘Vastelaovend in Limburg’ poster 2024. Ik vind het een ontzettende eer dat mijn speciaal hiervoor gemaakte kunstwerk mag prijken op de carnavalsposter in iedere stad, in ieder dorp en hopelijk in iedere straat in Limburg om iedereen het Vastelaovend gevoel te geven! Hoe trots kun je zijn?!

Ik geniet nog na van vandaag, 22 januari 2024, de onthulling was zo bijzonder! En dank voor alle leuke berichten en mooie reacties die ik vandaag heb ontvangen, ik heb nog niet alles kunnen lezen, maar ik ga er de komende tijd heel erg van genieten!

Een speciaal woord van dank aan het team van Provincie Limburg, De Limburger, De Sjeng Kraft Kompanei, Ptah kunstadvies, Emile Roemer, Beppie Kraft en mijn gezin!

Bedankt en een hele fijne Vastelaovend Limburg!

Venlo, 22 januari 2024

 

Excellent Woonbeurs 2023 Rotterdam

door Ramona

Wauw, ik ben enorm aan het nagenieten van een paar hele leuke en mooie dagen op de Excellent Woonbeurs in Ahoy Rotterdam.

Samen met galerie Rembrandt Modern Art uit Eindhoven en een aantal andere kunstenaars was ik hier en exposeerde ik met 6 van mijn grote werken. Wat heb ik een leuke bezoeken, ontmoetingen en mooie gesprekken gehad en er is zo veel interesse in mijn werk! Er zijn al verschillende werken verkocht en er staan nog een aantal afspraken. Ik kijk dus terug op een top beurs.

Rotterdam, 28 november 2023

 

 

Voorbereidingen voor de beurs

door Ramona
Deze dagen ben ik nog even hard aan het werk, de laatste voorbereidingen, bladgoud toevoegen en finetunen…
Want deze kunstwerken gaan mee naar Rotterdam!
Volgende week sta ik op de Excellent Woonbeurs samen met galerie Rembrandt Modern Art uit Eindhoven.
Dit mooie woon- en lifestyle event vindt plaats in Ahoy van 23 t/m 26 november.Venlo, 17 november 2023

Misaki & Inori

door Ramona

Zo blij met deze twee nieuwe kunstwerken! Na de afgelopen tijd twee nieuwe kunstwerken met bloemenvazen te hebben uitgebracht (waarvan de derde in deze serie ook bijna klaar is!) heb ik daarnaast ook gewerkt aan een andere nieuwe serie kunstwerken. Mooie portretten in Japanse sfeer. Herkenbaar in mijn stijl met de bloemen, vlinders, een vogeltje en de verborgen kleine insecten, opgebouwd uit vele lagen met veel diepte en details.

Wil je Misaki en Inori eens in het echt zien? Deze twee nieuwe kunstwerken zijn vanaf nu te zien bij galerie Ptah Kunstadvies in Tegelen en galerie Rembrandt Art in Eindhoven.
Misaki en Inori zijn fine art photo kunstwerken op leertextuur, met bladgoud details en voorzien van een mooie donkerbruine houten baklijst. Verkrijgbaar in 2 maten, in gelimiteerde oplages en voorzien van genummerd en gesigneerd certificaat.
Meer informatie over deze kunstwerken vind je hier.

Venlo, 27 oktober 2023

Aurora

door Ramona

Mijn nieuwe kunstwerk Aurora is een harmonie vol kleurrijke bloemen, kleine insecten en delicate vlinders die dansen door het tafereel! Een nieuwe editie in mijn serie bloemenvazen. Geïnspireerd op de werken van de Hollandse Meesters maar dan in een heel modern jasje en in mijn eigen stijl. Gecreëerd vanuit een combinatie van fotografie, fotobewerking en digitaal schilderen. Zoals al mijn werken is Aurora opgebouwd uit vele lagen, nuances en verfijnde details. Een kunstwerk waarin weer heel veel te ontdekken is!

Aurora is een fine art print op leertextuur, afgewerkt met een gouden signatuur en een zwart houten baklijst. Dit werk breng ik uit in gelimiteerde oplage en is zeer binnenkort te koop bij verschillende art galeries. Informatie over de afmetingen, de oplage en de prijs vind je hier.

Wil je weten waar je dit werk kunt zien of heb je vragen over dit werk of over één van mijn andere werken, stuur mij gerust vrijblijvend een bericht via het contactformulier.

Venlo, 16 oktober 2023

Aurora - by Ramona Nieuwenhuisen

Aurora – by Ramona Nieuwenhuisen

Sweet Embrace

door Ramona
Sweet Embrace,  dat is de naam van de Flexa kleur van het jaar 2024.
Een zachte subtiele roze tint, en ohhhh ik vind deze kleur zo mooi!
Dat ik van zacht roze hou dat zie je ook wel terug in mijn werk. En laat die mooie kleur nou precies bij vrijwel al mijn kunstwerken passen! ☺️
Hier zie je ‘sweet embrace’ samen met mijn kunstwerken Hummingbird, Aurora en Vivre. Een stukje inspiratie… Love it!

Venlo, 18 september 2023

Miyabi

door Ramona
Groot, groter, grootst! Mijn kunstwerken maak ik in vele maten, van ‘Petit’ tot groot. Maar deze week heb ik wel een heel groot werk afgerond!
Voor in het nieuwe pand van Healthcare in Tegelen mocht ik een passend kunstwerk maken voor op de flexibele wand van de spreekruimte. Geïnspireerd door het kleurgebruik, de materialen en de sfeer in het pand en met de wensen van de opdrachtgever in gedachten heb ik dit ontwerp gemaakt.
Een sereen landschap, een bos, een tempel, een Aziatische sfeer en in rustige kleuren.
Blij met het eindresultaat!

Floral

door Ramona

FLORAL Mijn nieuwste kunstwerk! Jaren geleden waren mijn eerste kunstwerken een serie van 3 bloemenvazen. Geïnspireerd door de Hollandse Meesters, maar dan in een heel modern jasje. Die serie is al een tijdje uitverkocht, maar na de afgelopen jaren diverse bloemportretten te hebben gemaakt, wilde ik graag weer een nieuwe serie met bloemenvazen maken. Mijn eigen stijl en sfeer heb ik door de jaren heen nog veel meer ontdekt en ontwikkeld en wat is het leuk om weer te werken aan zo’n mooie gestileerde bloemstillevens. De eerste van de serie van 3 is nu klaar! De andere twee daar werk ik de komende tijd nog even aan door, maar houd mijn socials in de gaten, dan zie je ze vanzelf voorbij komen!

Floral is een kunstwerk in een kleurenpalet van donkere én heldere kleuren en gouden details. Een moderne bloemenvaas met een knipoog naar de 17e eeuwse bloemkunstwerken en gecreëerd vanuit een combinatie van fotografie, fotobewerking en digitaal schilderen. Ook dit is weer een werk met veel verfijnde details. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ontdekt.

Floral is een fine art print op leertextuur, afgewerkt met een gouden signatuur en een zwart houten baklijst. Details over de maat, de oplage en de prijs vind je hier. Het kunstwerk is nu te zien en te koop, o.a. bij galerie Ptah kunstadvies in Tegelen. Wil je meer informatie over dit of één van mijn andere werken, of een vrijblijvende proefplaatsing, stuur me gerust een bericht.

RamonaNieuwenhuisen_Floral

Meet & greet

door Ramona

Vandaag had ik een meet & greet bij galerie Ptah Kunstadvies in Tegelen met mijn jongste fan 💗.

Carys-Christine is 5 jaar, zit in groep 2 en heeft komende week het thema ‘Kunst’ op school. Ze mag vertellen over haar favoriete kunstwerken en kunstenaar. En ze koos mij! 🥰🙏🏼 Wat leuk en bijzonder om haar over mijn werken te vertellen!

Dank je wel Carys-Christine, voor jouw mooie kunstwerk 😍 en dat ik met jou op de foto mocht! 💕

Heel veel plezier komende week op school! En dank je wel mama Frances en papa Tom!

12-03-2023

Hokjes?

door Ramona

“Wat ben je nou eigenlijk? Een schilder? Of een fotograaf?”…

Het is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Logisch, want mensen willen weten hoe ik mijn kunst maak en mensen houden van duidelijkheid (lees; hokjes)… Het is makkelijker te begrijpen wat je doet als je in een hokje past. Maar gelukkig pas ik niet in een hokje ;-).

Ik voeg veel ‘hokjes’ samen en heb in het creëren van kunst mijn eigen weg gevonden. Soms fotografeer ik, soms schilder ik. Maar vooral werk ik digitaal. Het bewerken van de foto’s, het samenvoegen van de mooiste beelden en daar vanuit iets nieuws creëren, het toevoegen van heel veel elementen, soms geschilderd, soms getekend.
Vaak gebruik ik mijn Wacom tekentablet en Intuos Art pen. Ik noem deze pen voor de grap wel eens mijn toverstaf, want je kunt er de mooiste creaties mee maken. Soms werk ik heel verfijnd; klein en gedetailleerd met de pen ingesteld als dun penseel of potlood. En soms gebruik ik deze toverstaf als grof geschut en maak ik grote digitale verfstreken of verfspetters over mijn werk. Het voelt ook wel een beetje als toveren, ik kan iets onwerkelijks bijna werkelijk maken en ik kan er alles in stoppen wat ik mooi vind. En als het dan toch anders moet, dan maak ik van mijn toverstaf een gum.
Je snapt dus vast waarom ik deze pen verkies boven een traditioneel penseel. Wie mijn werken en mijn stijl kent en mijn kunst wel eens van heel dichtbij heeft gezien, herkent de kleinste, vaak verstopte, details. Het zijn dus niet alleen de vrouwen, de bloemen en de vogels, maar ook vooral veel miertjes, vlinders, lieveheersbeestjes en kleine dikke bijtjes…
Dus op de vraag wat ik nou eigenlijk ben, kan ik gelukkig inmiddels volmondig antwoorden “Kunstenaar”!

Trésor

door Ramona
T R É S O R 💛 Een nieuw kunstwerk!✨ Een van de werken waar ik de afgelopen tijd met veel plezier aan gewerkt heb, ze is klaar! Een kunstwerk in een kleurenpalet van zwart, goudgeel, zachtroze en blauwgroen. Een vrouwenportret, gecreëerd vanuit een combinatie van fotografie, fotobewerking en digitaal schilderen. Ook dit is weer een werk met veel verfijnde details. 
Trésor is een fine art foto print op leertextuur, afgewerkt met bladgoud en een zwart houten baklijst, in de afmeting 100 x 150 cm. Het kunstwerk is nu te zien en te koop, o.a. bij galerie Ptah kunstadvies in Tegelen. Wil je meer informatie over dit of één van mijn andere werken, stuur me gerust een bericht.
Tresor Ramona Nieuwenhuisen
Tresor Ramona Nieuwenhuisen

Hummingbird

door Ramona

Ramona Nieuwenhuisen

HUMMINGBIRD 💜 Geïnspireerd door de mooie kleurrijke kleine kolibrie, presenteer ik mijn nieuwste kunstwerk!

De kolibrie symboliseert de vreugde van het leven.  Dit vogeltje vliegt van bloem naar bloem en is altijd actief op zoek naar de zoetste nectar. Het leert ons de schoonheid in elke dag te zoeken, te genieten in het hier en nu en op zoek te gaan naar dat wat jou blij en gelukkig maakt…

Dit kunstwerk heeft zeer veel details, is digitaal opgebouwd in veel lagen. Bloemen, bladeren, veel kleine beestjes, verfspetters, goud…. Een combinatie van fotobewerking en digitaal schilderen. Hoe langer je er naar kijkt (vooral van heel dichtbij), hoe meer je in het kunstwerk ontdekt…. Het werk is een fine art print op leer en afgewerkt met een mooie zwart houten baklijst en op de voorzijde gesigneerd met (blad)goud.

Dit kunstwerk is in gelimiteerde oplage verkrijgbaar, ieder werk is op de achterzijde voorzien van een genummerd en gesigneerd certificaat. Kijk hier voor de afmeting en prijs.

Wil je het werk graag eens in het echt zien of meer weten, stuur me gerust een berichtje, ik neem contact met je op.

La Vie en Rose

door Ramona
LaVieenRose_RamonaNieuwenhuisenMijn nieuwste werk ‘La Vie en Rose’. Krachtig maar sensueel. Een kunstwerk met weer heel veel bloemen en uitgewerkt tot in de kleinste details. Digitaal opgebouwd in heel veel lagen, fotobewerking en digitaal geschilderd, fotoprint op dibond met matte poeder finish. In gelimiteerd oplage verkrijgbaar! 🤍 Kijk hier voor de afmetingen en prijs.

Art Nordic Copenhagen

door Ramona
Wat een mooie en waardevolle ervaring! De afgelopen dagen stond ik op de grootste kunstbeurs van Scandinavië; Art Nordic in Kopenhagen (Denemarken). Ik ben na een goede reis terug gekomen vol inspiratie en ideeën!

Oké, eerlijk is eerlijk, mijn verwachtingen van de beurs waren wel iets hoger, het was (mede door Covid en de maatregelen) rustig en er waren veel kijkers, weinig kopers, maar ik heb toch ook wel echt genoten van dit avontuur!
Ik heb veel ervaren, eigen grenzen verlegd, mezelf uitgedaagd, leuke mensen leren kennen van over de hele wereld, inspirerende gesprekken gevoerd, mooie complimenten gekregen, veel volgers er bij op sociale media, de hotspots van Kopenhagen gezien! Dus ik kijk zeker terug op een hele mooie, waardevolle en avontuurlijke ervaring! Best trots op mezelf dat ik dit gewoon gedaan heb. Met veel support en lieve berichten (waarvoor dank!) dus het voelde niet alsof ik dit helemaal alleen deed. 🥰

Toekan & Appelmoes

door Ramona

De afgelopen tijd heb ik weer aan een paar hele mooie opdrachten gewerkt. In het mooie restaurant Zest bij Van der Valk Hotel Venlo hangt sinds kort al mijn kunst, maar nu is ook de 1e verdieping met de grote congreszaal en vergaderzalen klaar. Ik mocht meedenken over wat voor kunst hier zou passen, wat zou aansluiten bij de namen van de ruimtes en heb 3 voorstellen in XL formaat gemaakt. De ruimtes zijn vernoemd naar typische ‘Van der Valk’ namen, zoals Toucan, Dame Blanche, Cherry en Appelmoes, hoe leuk is dat! De ontwerpen en visuals van mijn 3 voorstellen werden heel goed ontvangen en hebben we er afgelopen week ophangen!

Hier zie je de foto’s van de grote congreszaal ‘Toucan’ waar 2 toekan kunstwerken (van maar liefst 2×1,5 meter en 3×2 meter!) met de groene en gouden tinten die zo mooi in het interieur van het hotel passen. En de leukste uitdaging vond ik de ‘Appelmoes’! Uiteraard mét kers. En een subtiel toekan-patroon op het kommetje. Oftwel, kunst met een knipoog!

Kortom, neem eens een kijkje bij het compleet vernieuwde Van der Valk Hotel Venlo, het is echt prachtig geworden. En mijn kunst daar is voor mij persoonlijk dé kers op de appelmoes! 😉

Deze opdracht heb ik uitgevoerd in samenwerking met Ptah Kunstadvies uit Tegelen www.ptah.biz

Papillon

door Ramona

Wauw, wat ontzettend veel leuke en mooie reacties  over het kunstproject bij Van der Valk Hotel Venlo! In deze video zag je misschien ook wel al mijn nieuwste werk ‘Papillon’ voorbij komen! Dit werk heb ik ontworpen voor in het nieuwe restaurant Zest, daar hangt nu de allereerste editie van de gelimiteerde oplage. Maar uiteraard komt dit werk ook in mijn collectie! Papillon is vanaf nu ook te koop, net als mijn andere werken die bij Van der Valk Hotel Venlo hangen. Kijk hier voor de afmetingen en prijs.

 

  • 1
  • 2