Home Nieuws Hokjes?

Hokjes?

door Ramona

“Wat ben je nou eigenlijk? Een schilder? Of een fotograaf?”…

Het is een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Logisch, want mensen willen weten hoe ik mijn kunst maak en mensen houden van duidelijkheid (lees; hokjes)… Het is makkelijker te begrijpen wat je doet als je in een hokje past. Maar gelukkig pas ik niet in een hokje ;-).

Ik voeg veel ‘hokjes’ samen en heb in het creëren van kunst mijn eigen weg gevonden. Soms fotografeer ik, soms schilder ik. Maar vooral werk ik digitaal. Het bewerken van de foto’s, het samenvoegen van de mooiste beelden en daar vanuit iets nieuws creëren, het toevoegen van heel veel elementen, soms geschilderd, soms getekend.
Vaak gebruik ik mijn Wacom tekentablet en Intuos Art pen. Ik noem deze pen voor de grap wel eens mijn toverstaf, want je kunt er de mooiste creaties mee maken. Soms werk ik heel verfijnd; klein en gedetailleerd met de pen ingesteld als dun penseel of potlood. En soms gebruik ik deze toverstaf als grof geschut en maak ik grote digitale verfstreken of verfspetters over mijn werk. Het voelt ook wel een beetje als toveren, ik kan iets onwerkelijks bijna werkelijk maken en ik kan er alles in stoppen wat ik mooi vind. En als het dan toch anders moet, dan maak ik van mijn toverstaf een gum.
Je snapt dus vast waarom ik deze pen verkies boven een traditioneel penseel. Wie mijn werken en mijn stijl kent en mijn kunst wel eens van heel dichtbij heeft gezien, herkent de kleinste, vaak verstopte, details. Het zijn dus niet alleen de vrouwen, de bloemen en de vogels, maar ook vooral veel miertjes, vlinders, lieveheersbeestjes en kleine dikke bijtjes…
Dus op de vraag wat ik nou eigenlijk ben, kan ik gelukkig inmiddels volmondig antwoorden “Kunstenaar”!

Dit vindt je misschien ook leuk